Ga terug
+ servings
Heerlijke licht pittige zoete aardappel koekjes van Ottolenghi met ene frisse yoghurt dressing. Een smaakvol en makkelijk recept van Yotam Ottolenghi.

Zoete aardappel koekjes Ottolenghi

Anna Kaptein
Heerlijke licht pittige zoete aardappel koekjes van Ottolenghi met een frisse yoghurt dressing. Een smaakvol en makkelijk recept van Yotam Ottolenghi.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 29 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 pesonen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo ongeschilde zoete aardappels
  • 2 theelepels sojasaus
  • 100 gram bloem
  • 1/2 theelepel fijne kristalsuiker
  • 2 stengels bosui
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • roomboter

Yoghurt saus

  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram zure room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel fijngesneden verse koriander

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappels, snijd ze in grove stukken en kook ze in water met een snufje zout in 20 minuten gaar.
  • Giet de zoete aardappels in een vergiet en laat ze minimaal 1 uur uitlekken en afkoelen.
  • Klop ondertussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar en zet hem opzij.
  • Doe de zoete aardappels als ze droog zijn in een mengkom.
  • Snijd de bosui in kleine ringetjes en voeg ook toe.
  • Voeg de sojasaus, het bloem, de suiker en de chilivlokken ook toe samen met een flinke snuf zout.
  • Mix alles goed, het liefste met de hand, tot een gelijkmatig mengsel; doe dit niet te lang.
  • Het moet een samenhangend mengsel zijn, voeg als het te vochtig is nog wat bloem toe.
  • Smelt een flinke klont roomboter in een grote koekenpan.
  • Schep voor elk koekje een eetlepel van het zoete aardappel mengsel in de koekenpan en druk met de bolle kant van de lepel uit tot een koekje van ongeveer 5 cm doorsnede en 1 cm dikte.
  • Bak de koekjes op halfhoog vuur in circa 6 minuten aan elke kant tot ze een bruine korst hebben. Leg de koekjes tussen twee lagen keukenpapier om het vet op te zuigen.
  • Dien de zoete aardappel koekjes warm op en serveer met de yoghurt saus.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!