Ga terug
+ servings
Courgette met Parmezaanse kaas is een verrassende manier van courgette te bereiden. Krokante courgette frietjes gepaneerd met panko en Parmezaanse kaas in de oven geroosterd.

Courgette met parmezaanse kaas

Anna Kaptein
Courgette met Parmezaanse kaas is een verrassende manier van courgette te bereiden. Krokante courgette frietjes gepaneerd met panko en Parmezaanse kaas in de oven geroosterd.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks courgettes
  • 150 gram panko
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 2 stuks eieren
  • 1 mespunt chilivlokken

Instructies
 

  • Was de courgettes en droog ze af..
  • Snijd ze vervolgens in reepjes van ongeveer 10 cm lang en 1 cm dik.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rasp de Parmezaanse kaas met de fijne rasp.
  • Zet 2 platte bakjes klaar waarbij je in één bakje de panko en de geraspte Parmezaanse kaas doet. Meng beide goed. In het tweede bakje de je de twee eieren, kluts deze goed door elkaar en voeg een flinke snuf zout toe.
  • Haal eerst een reepje courgette door het geklutste ei en haal het daarna door het panko Parmezaan mengsel heen. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. Leg vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Herhaal dit tot alle reepjes courgette gepaneerd zijn. Bestrooi daarna de courgette met de chilivlokken.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster ze in 20 minuten gaar en krokant. Zet de ovenstand in de laatste 5 minuten op de grill stand voor een extra krokant korstje. Blijf er wel bij, het kan snel te hard gaan!
  • Serveer de courgette met Parmezaanse kaas.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!