Appels drogen
Anna Kaptein
Zelf je appels drogen in de oven, het is super simpel en heel smaakvol! Droog heel makkelijk zelf je appels met dit recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 uur uur
Totale tijd 5 uur uur 10 minuten min
- 7 stuks appels liefs grote appels
- 1 stuk citroen uitgeperst
Verwarm de (hete lucht) oven voor op 55 graden.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
Snijd de appels in dunne plakken en besprenkel ze met het citroensap zodat ze niet bruin worden.
Plaats het rooster in het midden van de oven.
Rijg de plakjes appel aan de saté prikker en plaats ze in de oven zodat elk plakje appel tussen het rooster hangt.
Herhaal dit tot de oven vol hangt met saté prikkers en plakjes appel.
Droog de appels gedurende 4 a 5 uur totdat ze helemaal gedroogd zijn.
Bewaar de gedroogde appels in een afgesloten pot.