Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper het teentje knoflook.
Schil de uien en snijd ze in ringen of halve ringen.
Zet een ruime koekenpan met de roomboter op laag vuur.
Voeg de knoflook en uien ringen toe aan de koekenpan als de boter gesmolten is en bruist.
Karameliseer de uien gedurende 15 minuten terwijl je ze regelmatig omschept.
Breng op smaak met zout en peper.
Rol het bladerdeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de gekarameliseerde rode uien over het uitgerolde bladerdeeg.
Brokkel en verdeel daar overheen de geitenkaas.
Bak de plaattaart met geitenkaas en rode ui in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten tot je bladerdeeg krokant en goudbruin is.
Haal de plaattaart uit de oven en verdeel de balsamico crème in strepen erover en serveer.
Aan tafel!