Sperziebonen salade met feta en tomaat
Anna Kaptein
Een heerlijke frisse sperziebonen salade met feta, tomaatjes en kikkererwten. Een gezond en smaakvol vegetarisch salade recept.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
- 600 gram sperziebonen
- 4 stuks tomaten
- 400 gram kikkererwten
- 150 gram feta
- 1 stuk rode ui
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel balsamico azijn
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en was ze.
Kook de sperziebonen in 8 - 10 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
Snipper ondertussen de rode ui fijn.
Was de tomaten en snijd halve maantjes.
Snijd de feta in kleine verkruimelde blokjes.
Was de kikkererwten.
Voeg alle ingrediënten samen in een saladeschaal.
Pers het teentje knoflook uit en meng de knoflook met de balsamico azijn, de olijfolie en een snuf peper en zout tot een dressing.
Meng de dressing door de sperziebonensalade met feta en tomaat en serveer.