Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan met dikke bodem.
Snipper de ui en de knoflook en fruit beide tot ze glazig zien.
Voeg het mosterdzaad toe en bak mee tot ze beginnen te poppen.
Voeg daarna de currypasta toe en bak deze 2 minuutjes mee.
Voeg de linzen, de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook.
Laat het op een laag vuur 20-25 minuten pruttelen, tot de linzen gaar zijn en het meeste water door de linzen is opgenomen of verdampt.
Roer af en toe even door. Zijn de linzen nog niet gaar maar koken ze al droog? Voeg dan nog een klein scheutje water toe en laat verder pruttelen.
Zet ondertussen een grote koekenpan met 2 eetlepels zonnebloemolie op redelijk hoog vuur.
Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
Bak de champignons en oesterzwammen in 7 a 8 minuten bruin terwijl je ze regelmatig omschud. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de verse koriander (of peterselie als je niet van koriander houd) grof.
Serveer de linzencurry met paddestoelen met de verse koriander of peterselie.