Aan tafel bij Anna Aan tafel bij Anna

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Tussendoortjes
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Salades
    • Vegetarische hoofdgerechten
    • Hoofdgerechten met vlees of vis
    • Veganistische recepten
    • Bijgerechten
    • Toetjes
    • Hapjes
    • Bakken
    • Inmaken
  • sous vide
  • Recepten per groente
    • Aardpeer
    • Andijvie
    • Amsoi
    • Asperges
    • Aubergine
    • Bleekselderij
    • Bloemkool
    • Boerenkool
    • Broccoli
    • Champignons
    • Chinese kool
    • Courgette
    • Doperwten
    • Groene asperges
    • Groenlof
    • Knolselderij
    • Koolraap
    • Koolrabi
    • Meiraap
    • Nieuw Zeelandse spinazie
    • Oesterzwam
    • Paksoi
    • Palmkool
    • Paprika
    • Pastinaak
    • Patisson
    • Pompoen
    • Prei
    • Raapstelen
    • Rabarber
    • Rode biet
    • Rode kool
    • Romanesco
    • Roodlof / Radicchio
    • Sanquino bonen
    • Savooiekool
    • Schorseneren
    • Snijbiet
    • Sperziebonen
    • Spinazie
    • Spitskool
    • Spruiten
    • Tomaat
    • Tuinmelde
    • Venkel
    • Winterpostelein
    • Witlof
    • Wortel
    • Wortelpeterselie
    • Zoete aardappel
    • Zoete punt paprika
    • Zuurkool
  • Over mij & Contact

Recepten per groente

  • Aardpeer
  • Amsoi
  • Andijvie
  • Asperges
  • Aubergine
  • Bakken
  • Bijgerechten
  • Bleekselderij
  • Bloemkool
  • Boerenkool
  • Broccoli
  • Champignons
  • Chinese kool
  • Contact
  • Courgette
  • Doperwten
  • Geen categorie
  • Groene asperges
  • Groenlof
  • Hapjes
  • Hoofdgerechten met vlees of vis
  • Inmaken
  • Inspiratie
  • Kerst
  • Knolselderij
  • Koksopleiding
  • Koolraap
  • Lunch
  • Meiraap
  • Nieuw Zeelandse spinazie
  • Nieuwtjes
  • Oesterzwam
  • Ontbijt
  • Paksoi
  • Palmkool
  • Paprika
  • Pastinaak
  • Patisson
  • Pompoen
  • Prei
  • Raapstelen
  • Rabarber
  • Recepten
  • Rode biet
  • Rode kool
  • Romanesco
  • Roodlof / Radicchio
  • Salades
  • Sanquino bonen
  • Savooiekool
  • Schorseneren
  • Snijbiet
  • Soep
  • sous vide
  • Sperziebonen
  • Spinazie
  • Spitskool
  • Spruiten
  • Tips
  • Toetjes
  • Tomaat
  • Tuinmelde
  • Tussendoortjes
  • Veganistische recepten
  • Vegetarische hoofdgerechten
  • Venkel
  • Voorgerechten
  • Witlof
  • Wortel
  • Zoete aardappel
  • Zoete punt paprika
  • Zuurkool

Recente berichten

  • Salade van courgette, rode biet, kikkererwten en feta
  • Soep maken op open vuur
  • Courgette bakken
  • Groene asperges bakken
  • Broccoli met geitenkaas uit de oven

Categorieën

Advertentie

Blijf op de hoogte via Facebook!

Nieuwsbrief

Geen recept missen?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief, zodat je geen nieuwe recepten meer misloopt.

aantafelbijanna

🔸 Verrassend bewust & biologisch ♻️ 🔸 Uit de seizoenen ☀️🍂❄️🌷 🔸 Met gemak én plezier meer dan 200 gram groenten per dag 🍆

Anna Kaptein - Recepten met seizoensgroenten
VEGETARISCHE EMPANADAS MET BLOEMKOOL Zelf empanad VEGETARISCHE EMPANADAS MET BLOEMKOOL  Zelf empanadas maken, heb je dat wel eens gedaan? Super makkelijk en erg leuk om te doen! Maak zelf deze vegetarische empanadas van bloemkool, kerrie en doperwten.  💚 INGREDIËNTEN 
Voor de vulling:  1 stuk kleine bloemkool
1 stuk rode ui
2 teentjes knoflook
200 gram doperwten vers of diepvries
1 theelepel kerrie
1 theelepel mosterdzaad
1/2 theelepel chilivlokken
1 blok tomatenblokjes  Voor het deeg:  150 gram volkorenmeel
150 gram bloem
125 gram roomboter
1 stuk ei
70 ml koud water
2 theelepels azijn
flinke snuf zout  Het deeg maken:  Snijd de koude roomboter in blokjes.  Doe het bloem, het volkorenmeel en de blokjes boter in de keukenmachine en mix goed door elkaar. Voeg vervolgens het ei en een snuf zout toe en mix weer goed door.  Voeg daarna beetje bij beetje het koude water en het azijn toe en mix nogmaals goed door.  Zet daarna de keukenmachine uit en haal het deeg eruit.  Kneed met je hand het deeg nog eenmaal goed door en maak er een bal van.  Zet de deegbal afgedekt voor minimaal een halfuur in de koelkast.  De vulling maken:  Zet ondertussen een ruime pan met water en een snuf zout op het vuur en breng aan de kook.  Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer de bloemkool roosjes 5 minuten in het kokende water.  Schep de geblancheerde bloemkool roosjes uit het kookwater met een schuimspaan en zet apart. Laat het kookwater opstaan.  Blancheer vervolgens de doperwten 3 minuten in het kokende water.  Schep deze ook na 3 minuten uit het water en zet het vuur uit.  Zet een wok met een flinke scheut olijfolie op het vuur.  Snipper de ui en de knoflook en voeg samen met de kerrie, het mosterdzaad en de chilivlokken toe aan de wok. Fruit een paar minuten aan.  Snijd de bloemkool roosjes met een scherp mes fijn, zodat je een soort bloemkool couscous overhoud.  Voeg de bloemkool samen met de tomatenblokjes toe aan de wok en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.  Voeg daarna ook de doperwten toe en breng op smaak met zout.  Zet het vuur onder de wok uit en laat de vulling van de empanadas afkoelen.  Verwarm de oven voor op 200 graden.  Hoe je ze vult lees je in de reacties!  ➡️ Ook maken? Sla het recept dan snel op!
SALADE MET GROENE ASPERGES & SPINAZIE Deze salad SALADE MET GROENE ASPERGES & SPINAZIE  Deze salade van geroosterde groene asperges met spinazie is prachtig groen en knalt van je bord. Een heerlijke combinatie van groene asperges geroosterd met citroenschil, spinazie, ei, pijnboompitten en zachte burrata.  💚 INGREDIËNTEN 
500 gram groene asperges
100 gram baby spinazie
3 stuks eieren
2 eetlepels pijnboompitten
1 stuk biologische citroen
1 bol burrata
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel crème de balsamico
zout en peper  💚 INSTRUCTIES 
Verwarm de oven voor op 200 graden.  Was de groene asperges, schil een heel klein beetje de hardere onderkanten van de groene asperges indien nodig en snijd de onderkanten af.  Verdeel de groene asperges over een met bakpapier beklede bakplaat.  Was de citroen en maak droog. Rasp de citroenschil met een fijne rasp en verdeel het citroenrasp over de groene asperges.  Besprenkel de groene asperges met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.  Rooster de groene asperges in 20 minuten in de oven.  Kook ondertussen de eieren in 8 minuten (als ze uit de koelkast komen) zacht.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.  Was de spinazie en laat goed uitlekken.  Pak een grote salade schaal.  Verdeel de spinazie over de schaal.  Leg daarna voorzichtig de geroosterde groene asperges hier overheen.  Snijd de eieren in halve maantjes en verdeel over de salade.  Leg de bol burrata in het midden van de salade en scheur een beetje open.  Besprenkel de laatste eetlepel olijfolie en de crème de balsamico over de salade en bestrooi met de pijnboompitjes.  Serveer de salade met groene asperges en spinazie.  ➡️ Ook maken? Sla het recept dan snel op!  Volg @aantafelbijanna voor meer recepten met seizoensgroenten.
SALADE VAN RODE BIET, COURGETTE EN GEROOSTERDE KIK SALADE VAN RODE BIET, COURGETTE EN GEROOSTERDE KIKKERERWTEN  Ingredienten:  - 250 gram rode biet
- 1 courgette 
- 100 gram feta 
- 150 gram kikkererwten 
- 40 gram radijskiemen 
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook 
- chilivlokken 
- 1 th cajun kruiden  Kook je mee?  Volg @aantafelbijanna voor meer recepten met seizoensgroenten.  #koken #samenkoken #kookvideo #kokenopinstagram #maaltijdsalade #vegetarischkoken #rodebiet #courgette #kokenzonderpakjesenzakjes #salade #gezondeten #koolhydraatarm #feta #radijskiemen #kikkererwten #geroosterdekikkererwten #groenten #fitdutchie #dutchfoodie
~ PAKSOI WOKKEN ~ Super simpel en super lekker! ~ PAKSOI WOKKEN ~  Super simpel en super lekker! Naast het rauw eten van paksoi vind ik het ook heerlijk om paksoi en kastanje champignons te wokken met sojasaus.  💚 INGREDIËNTEN 
1 struik paksoi
250 gram kastanjechampignons
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamzaad
1 mespunt chilivlokken naar smaak
olijfolie  💚 INSTRUCTIES 
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.  Snijd de paksoi in repen en was deze goed.  Borstel de champignons schoon met een groenteborstel en snijd deze in plakken.  Zet een wok met een scheut olijfolie op middelhoog vuur.  Voeg de champignons samen met de chilivlokken toe aan de wok als de olie goed heet is.  Schud of schep de champignons regelmatig om. Voeg na 3 minuten de paksoi toe.  Voeg de sojasaus toe en wok alles nog 1 minuut op hoog vuur terwijl je regelmatig blijft omscheppen.  Serveer de gewokte paksoi met sojasaus en kastanje champignons met de geroosterde sesamzaadjes.  ➡️ Ook maken? Sla het recept dan snel op!  Volg @aantafelbijanna voor meer recepten met seizoensgroenten.
SALADE MET BIETENPANNENKOEKJES Een verrassende en SALADE MET BIETENPANNENKOEKJES  Een verrassende en kleurrijke salade met gepaneerde krokante halloumi en veldsla geserveerd op boekweit bietenpannenkoekjes. Een volwaardige vegetarische maaltijd! Maak als je toch aan het bakken bent wat extra bieten pannenkoekjes voor je zondag ochtend ontbijt.  ☀️INGREDIËNTEN 
ingrediënten boekweit bieten pannenkoekjes > zie recept via link in tekst boven
225 gram halloumi
85 gram veldsla
1/2 stuk komkommer
50 gram walnoten
150 gram cherry tomaatjes
1 stuk ei
50 gram panko
2 eetlepels bloem
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
2 eetlepels zonnebloemolie  ☀️INSTRUCTIES 
Maak de bieten pannenkoekjes volgens de link naar het recept in bio.  Snijd de halloumi in plakken van ongeveer 1 cm.  Scheid het ei en vang het eiwit op in een plat bakje. Voeg wat zout toe en roer met een vork goed door.  Doe de bloem ook in een plat bakje.  Doe de panko ook in een plat bakje.  Paneer de plakken halloumi door de halloumi eerst door het bloem te halen, daarna door het eiwit te halen en daarna door de panko. Herhaal dit met alle plakken halloumi en leg op een bord.  Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.  Als de olie goed heet is leg je de gepaneerde plakken halloumi voorzichtig in de pan.  Bak de halloumi 2 a 3 minuten per kant totdat ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn.  Laat uitlekken op keukenpapier.  Maak van de yoghurt, mayonaise, mosterd en honing een dressing en breng op smaak met wat zout en peper.  Was de komkommer en snijd in kwarten.  Was de cherrytomaatjes en snijd in tweeën.  Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak grof.  Meng de veldsla, de komkommer en de dressing door elkaar.  Verdeel de pannenkoekjes over een grote platte salade schaal.  Verdeel daarover heen de salade. Zorg dat de pannenkoekjes aan de randen nog zichtbaar zijn.  Verdeel de tomaatjes over de salade en bestrooi met de walnoten.  Leg als laatste de gebakken halloumi op de salade en pannenkoekjes en serveer.  ➡ Ook maken? Sla het recept dan snel op!  Volg @aantafelbijanna voor meer recepten met seizoensgroenten.
BULGUR SALADE MET GEROOSTERDE BIET Met waterkers, BULGUR SALADE MET GEROOSTERDE BIET  Met waterkers, amandelen, rozijnen en blauwe kaas. Een heerlijke vegetarische maaltijdsalade.  Eindelijk krijgen we wat hogere temperaturen, dus dat betekent gelijk aan de salades! Vanavond deze bulgur salade met ruim een kilo geroosterde rode bieten en 75 gram waterkers.  Er is al iemand stiekem aan begonnen...😉  ☀️INGREDIËNTEN 
1 kg rode bieten
100 gram amandelen
200 gram bulgur
75 gram waterkers
100 gram blauwe kaas
100 gram rozijnen
2 teentjes knoflook
2 eetlepels balsamico azijn
6 eetlepels olijfolie
2 theelepels honing
1/2 theelepel chilivlokken  ☀️INSTRUCTIES 
Verwarm de oven voor op 200 graden.  Schil de bieten en snijd in grove stukken van ongeveer 2 x 2 cm. Verdeel over een braadslede.  Maak van de balsamico azijn, de olijfolie, de honing en de chilivlokken een marinade. Voeg ook een flinke snuf zout toe.  Verdeel de helft van de marinade over de bietjes en bewaar de rest van de marinade.  Rooster de bietjes in ongeveer 50 minuten in de oven gaar. Prik heel regelmatig met een vork om de gaarheid te controleren en hussel regelmatig om. De gaartijd kan namelijk tussen winter- of zomer bieten erg verschillen.  Haal de bietjes uit de oven en laat afkoelen.  Kook ondertussen de bulgur volgens aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.  Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof.  Doe de bulgur in een grote salade schaal of kom. Verdeel de bietjes met het kookvocht er over heen en meng goed erdoor.  Meng ook de rozijnen en de rest van de marinade door de bulgur salade.  Brokkel de blauwe kaas in kleine stukjes en meng ook door de salade.  Was de waterkers zo nodig en meng ook door de salade.  Verdeel als laatste de gehakte amandelen over de bulgur salade met rode biet en serveer.  ➡ Ook maken? Sla het recept dan snel op!  Volg @aantafelbijanna voor meer recepten met seizoensgroenten.
.
.
.
.
.
.
.
.
 #weetwatjeet #biologischegroenten #eetjezelfgelukkig #bewusteten #duurzaameten #gezondeten #biologischeten #seizoensgroenten #groenten #eetmeergroenten #geroosterdegroenten #maaltijdsalade #salade #rodebiet #biet #balsamico #bulgur #gorgonzola #amandelen #vegetarischerecepten #vegetarischesalade
OVENSCHOTEL MET CHINESE KOOL Deze vegetarische Ch OVENSCHOTEL MET CHINESE KOOL  Deze vegetarische Chinese kool ovenschotel met kerrie en tomaat is heel smaakvol en echt comfortfood. Gebruik het liefste een flinke krop Chinese kool voor dit recept, dat is het lekkerste. Daarbij is een flinke krop Chinese kool al snel ruim een kilo, waardoor je samen met de tomaten al een flinke portie groenten binnen hebt na het eten van deze ovenschotel!  ⭐INGREDIËNTEN 
1 stuk Chinese kool
3 stuks grote tros tomaten
1 theelepel kerrie
1/2 theelepel chilivlokken
1 kilo kruimige aardappels
2 teentjes knoflook
1 stuk ui
150 ml melk
40 gram roomboter
150 gram geraspte belegen kaas  ⭐INSTRUCTIES 
Verwarm de oven voor op 200 graden.  Zet een grote pan met water en een snufje zout op het vuur en breng aan de kook.  Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Voeg toe aan het water van en kook in ongeveer 20 minuten gaar.  Snijd vervolgens de Chinese kool in kwarten en verwijder de harde kern onderin. Snijd vervolgens in reepjes met de mandoline of met een scherp mes.  Snipper de ui. Zet een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe als de olie heet is en fruit aan. Voeg de kerrie en de chilivlokken toe aan de ui en bak mee. Pers de knoflooktenen en voeg ook toe.
Voeg als laatste de gesneden Chinese kool toe en bak deze ook 4 minuten mee terwijl je regelmatig omschept. Breng op smaak met zout en peper. Zet daarna het vuur uit.  Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp ze tot een puree. Voeg de melk en de roomboter toe en roer goed door tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.  Pak een hele grote ovenschaal (de grootste die je hebt). 
Verdeel de Chinese kool over de bodem van de ovenschaal of ovenschalen. Verdeel daaroverheen 1/3 van de kaas. Verdeel daaroverheen de aardappelpuree. Strijk het aardappelpuree als bovenste laag goed glad en verdeel de rest van de kaas eroverheen.  Was de tomaten, snijd de in plakjes en verdeel de plakjes over de bovenkant van de ovenschotel.  Bak de ovenschotel af in ongeveer 25 minuten totdat hij een mooi goudbruin korstje heeft.  ➡Ook maken? Sla het recept dan snel op!  Volg @aantafelbijanna voor meer recepten met seizoensgroenten.
WIST JE DAT….WAT JE EET INVLOED HEEFT OP JE HUME WIST JE DAT….WAT JE EET INVLOED HEEFT OP JE HUMEUR?  Twee belangrijke neurotransmitters (gelukstofjes) zoals dopamine en serotonine worden grotendeels aangemaakt in je darmen. Je brein en darmen werken namelijk heel nauw samen. Je darmen worden daarom ook wel je tweede brein genoemd. Wat jij eet heeft dus een direct verband met hoe jij je voelt. 'Je eet wat je bent' is een bekende uitspraak die hier op van toepassing is. Het eten van voldoende groenten (meer dan 500 gram p.p. per dag!) heeft hier al een positieve invloed op en zorgt dat jij je beter gaat voelen. Gaaf toch?
.
.
.
.
.
.
.
.
#humeur #neurotransmitters #gelukstofjes #gelukstofjesaanmaken #eetjezelfblij #eetjezelfgelukkig #darmenzijnjetweedebrein #eetmeergroenten #dopamine #serotonine #brainbalance #gezondehersenen #jebentwatjeet #inbalans #biologischegroenten #weetwatjeet #bewusteten
HIEP HIEP HOERA 🥳 Jarig op Moederdag, dubbel HIEP HIEP HOERA 🥳  Jarig op Moederdag, dubbel feest! Ik mag vandaag 37 kaarsjes uitblazen en dat betekent natuurlijk taart! Mijn lievelings taart is en blijft nog steeds deze rabarber havermout taart met frangipane. Knapperig door de havermout, friszuur door de rabarber en als zoete tegenhanger de zelfgemaakte frangipane.  💚 INGREDIËNTEN 
600 gram rabarber
50 gram bloem
150 gram havermout
180 gram suiker
270 gram roomboter
110 gram amandelen
1 stuk ei
snuf zout  💚INSTRUCTIES 
Verwarm de oven voor op 180 graden.  Maak van 40 gram bloem, 150 gram havermout, 80 gram suiker, 170 gram boter en een snuf zout het deeg.  Kneed het tot je een zachte egale deegbal hebt. Kan ook in de keukenmachine.  Leg de deegbal afgedekt voor 30 minuten in de koelkast.  Was de rabarber stengels en verwijder de draden met een mes.  Snijd de rabarber met een scherp mes in gelijke stukken van ongeveer 2 cm.  Vet een grote taartvorm in met boter (de grootste die je hebt) en bestuif daarna met een beetje bloem.  Haal het deeg uit de koelkast en rol het met de deegroller, op een met bloem bestoven werkbank, uit. Groot genoeg dat het in je taart vorm past.  Leg de lap deeg voorzichtig over je taartvorm heen en druk het zachtjes aan, zodat de deeg bodem mooi en evenredig verdeeld in je taart vorm zit.  Bak de taartbodem 15 minuten voor in de oven.  Maak ondertussen de frangipane door de overgebleven 10 gram bloem samen met de amandelen en de overgebleven 100 gram suiker en een snufje zout fijn te malen in de keukenmachine tot poeder.  Voeg het ei en de overgebleven 100 gram boter toe en meng alles goed door elkaar tot je geen klontjes meer hebt. Dit is de frangipane.  Haal de voorgebakken taartbodem uit de oven en laat even 10 minuten afkoelen.  Smeer daarna de frangipane uit over de taartbodem zodat het goed verdeeld is.  Verdeel daarna de stukjes rabarber over de taart heen, zodat er een mooi patroon ontstaat.  Bak de rabarber havermout taart in 45 minuten gaar en krokant in de oven.  Snijd de taart pas aan als deze bijna is afgekoeld.  ➡️ Ook maken? Sla het recept dan snel op!  Volg @aantafelbijanna voor meer recepten met seizoensgroenten.
RABARBER CAKE MET RICOTTA Een heerlijk luchtige RABARBER CAKE MET RICOTTA  Een heerlijk luchtige en zoet zurige rabarber spelt cake met ricotta. Een makkelijk en snel cake recept, met de looks van een prachtige taart.  ⭐️ INGREDIËNTEN 
500 gram rabarber
200 gram spelt bloem
200 gram boter op kamertemperatuur
200 gram suiker
150 gram ricotta
3 stuks eieren
1 zakje vanille suiker
10 gram bakpoeder
2 eetlepels amandelschaafsel  ⭐️ INSTRUCTIES 
Verwarm de oven voor op 180 graden.  Was de stengels rabarber en maak ze schoon door de uiteinden en de draden te verwijderen.  Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 3 cm.  Vet een springvorm in en bestuif met wat bloem.  Mix de suiker, de vanille suiker en de boter met een handmixer tot een romige massa.  Voeg vervolgens de eieren toe en mix weer goed tot een glad beslag.  Voeg beetje bij beetje de spelt bloem toe terwijl je blijft mixen.  Voeg de ricotta toe en mix deze ook goed door.  Voeg het bakpoeder toe en mix goed erdoor.  Voeg als laatste een snufje zout en mix ook goed door.  Doe het beslag in de springvorm en maak glad met de bolle kant van een lepel.  Verdeel de stukjes rabarber over de cake. Doe dit stapsgewijs zoals op de foto zodat je een leuk patroontje krijgt. Werk van binnen naar buiten tot de rabarber op is.  Decoreer als laatste met het amandelschaafsel.  Zet in het midden van de oven en bak de rabarber spelt cake in 30 – 35 mooi goudbruin.  ➡️ Ook maken? Sla het recept dan snel op!  Volg @aantafelbijanna voor meer recepten met seizoensgroenten.
STAMPPOT PREI & ZOETE AARDAPPEL Een super smaakvo STAMPPOT PREI & ZOETE AARDAPPEL  Een super smaakvolle en gezonde stamppot prei met zoete aardappel, doperwten en feta. Een vegetarische stamppot boordevol kleur en heel veel groenten.  ⭐️ INGREDIËNTEN 
600 gram zoete aardappels
200 gram doperwten vers of diepvries
3 stuks preien
2 teentjes knoflook
100 gram feta
60 gram gemarineerde tomaatjes
3 eetlepels zonnebloempitten
1 theelepel mosterd
1 scheutje melk
1 klont roomboter
1 mespunt chilivlokken  ⭐️ INSTRUCTIES 
Snijd de preien in dunne ringen en was ze goed.  Zet een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur.  Snipper de knoflook en voeg samen met de chilivlokken toe aan de koekenpan.  Voeg na 1 minuut ook de prei ringen toe.
Bak de prei 5 minuten op laag vuur terwijl je regelmatig roert.  Voeg de mosterd en een klein scheutje water toe en laat de prei nog 10 minuten zachtjes stoven terwijl je regelmatig even roert.  Blancheer de doperwten 3 minuten in kokend water en zet daarna apart.  Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd in grove stukken.  Kook de zoete aardappels met een snufje zout in 15 minuten gaar.  Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.  Snijd de gemarineerde tomaatjes door midden.  Snijd de feta in kleine blokjes.  Maak van de zoete aardappels, de gestoofde prei, de geblancheerde doperwten, de melk en het klontje boter een stamppot. Breng op smaak met zout en peper.  Serveer de stamppot prei met zoete aardappel met de gemarineerde tomaatjes, de feta en de zonnebloempitten.  ➡️ Ook maken? Sla het recept dan snel op! 
Volg @aantafelbijanna voor meer recepten met seizoensgroenten.
DOPERWTENSPREAD MET FETA Smaakvolle doperwtenspre DOPERWTENSPREAD MET FETA  Smaakvolle doperwtenspread met feta en daslook. Deze groenten spread knalt je bord af en is de ideale manier om ongemerkt extra groenten te eten.  ⭐️ INGREDIËNTEN 
200 gram doperwten diepvries
100 gram feta
10 gram verse daslook
1 eetlepel tahin
2 eetlepels olijfolie
1 mespunt chilivlokken  ⭐️ INSTRUCTIES 
Blancheer de doperwten 3 minuten in kokend water en giet af. Laat gelijk terug koelen, liefst in ijswater.  Doe de uitgelekte doperwten, de daslook, de tahin, de chilivlokken en de feta in de keukenmachine en mix tot je een gladde of iets grovere (net wat je lekker vind) doperwtenspread hebt.  Serveer de doperwtenspread met feta en daslook op brood of als onderdeel van een borrel plank.  ➡️ Ook maken? Sla het recept dan snel op!  Volg @aantafelbijanna voor meer recepten met seizoensgroenten.
Laad meer Volg op Instagram
Facebook Twitter Instagram Pinterest Bloglovin E-mail

Copyright 2023 - Anna Kaptein. Alle rechten voorbehouden.

Top