Geroosterde aardpeer

Geroosterde aardperen, topinamboer of jeruzalemartisjok. Een vegetarisch aardperen recept.

Geroosterde aardpeer

Aardpeer wordt ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok genoemd en is heerlijke zoetig van smaak. Dit recept van geroosterde aardpeer is een heerlijke bereiding van aardperen.

Aardperen zijn kleine knollen met een ribbelige structuur. Aardpeer is een echte wintergroente die van november tot maart ongeveer te verkrijgen is. De smaak van aardpeer is zoetig en nootachtig en de kleur lichtbruin tot roze. Je kunt aardpeer zowel rauw als bereid eten, zowel met als zonder schil. Als je de schil verwijderd verliezen de aardperen wel veel van hun smaak. Door de aardperen, zoals in dit recept, dus te roosteren in hun schil krijg je super smaakvolle aardperen.

Aardperen schoon borstelen voordat je ze gaat roosteren

Als je de aardperen gaat roosteren in de schil dan is het belangrijk de aardperen vooraf goed schoon te maken. Alleen afspoelen volstaat dan niet, het is echt nodig de aardperen goed schoon te borstelen. Gebruik hiervoor een schone borstel zoals bijvoorbeeld een speciale groenteborstel zoals deze.

Vegetarische recepten met aardpeer

Ben je na het maken van deze geroosterde aardpeer op zoek naar meer vegetarische recepten met aardpeer? Probeer dan ook eens deze mini pizza’s met aardpeer en artisjok.

Benodigde keukenmaterialen voor geroosterde aardpeer

Grote ovenschaal
Koksmes
Vergiet
Groenteborstel

Aardperen roosteren. Een heerlijk vegan aardperen recept.

Geroosterde aardpeer

Anna Kaptein
Aardpeer wordt ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok genoemd en is heerlijke zoetig van smaak. Dit recept van geroosterde aardpeer is een heerlijke bereiding van aardperen.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardperen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Borstel de aardperen grondig schoon met ene borstel onder de kraan.
  • Droog de aardperen goed af met een schone theedoek en snijd ze in kwarten.
  • Verdeel de aardperen over een ovenschaal.
  • Snijd de knoflook in plakjes en verdeel over de aardperen.
  • Verdeel de olijfolie over de aardperen e bestrooi met peper en zout.
  • Hussel de aardperen goed door elkaar zodat ze goed bedekt zijn met de olijfolie.
  • Rooster de aardperen gedurende 50 minuten in de oven terwijl je ze om de 15 minuten even omschept.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Aardpeer wordt ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok genoemd en is heerlijke zoetig van smaak. Dit recept van geroosterde aardpeer is een heerlijke bereiding van aardperen.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.