Vegetarische ovenschotel met linzen, champignons en koolraap rösti.

6 februari 2023 (Laatst bijgewerkt: 18 mei 2023)
Een verrassend vegetarische recept, deze ovenschotel met linzen, champignons en korst van koolraap rosti. Afgemaakte met zachte geitenkaas. Een verassend en gezond vegetarisch hoofdgerecht.

Vegetarische ovenschotel met linzen, champignons en koolraap rösti.

Een smaakvolle vegetarische ovenschotel met linzen en champignon. Met een verrassende topping van koolraap rösti en geitenkaas. Een gezond en lekker recept als vegetarisch hoofdgerecht.

Koolraap is niet altijd even geliefd, maar in deze vegetarische ovenschotel met linzen en champignons maak je er een heerlijke topping van koolraap rösti mee. Samen met de verse bieslook en de plakken geitenkaas een super smaakvol onderdeel van deze winterse ovenschotel. Kortom, een echte gezonde, vegetarische en lekkere winterse ovenschotel die binnen 15 minuten in de oven staat.

Koolraap rösti maken voor ovenschotel met linzen

Het mooi en gelijkmatig raspen van de koolraap voor het krokante rösti korstje kun je het beste doen met een mandoline zoals deze of een keukenmachine zoals deze. Heb je deze niet? Rasp dan de koolraap met een handrasp op de grofste stand. Kan ook prima maar je bent wel wat langer bezig. Vervolgens meng je de geraspte koolraap rösti met de verse gesneden bieslook, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Deze koolraap rösti gebruik je als topping voor de ovenschotel met linzen en champignons.

Vegetarische recepten met koolraap

Ben je na het maken van deze vegetarische ovenschotel met linzen, champignons en koolraap rösti op zoek naar meer vegetarische recepten met koolraap? Probeer dan ook eens deze vegetarische koolraap en pastinaak soep of deze vegetarische ovenpasta met koolraap en zoete aardappel.

Recept instructie voor vegetarische ovenschotel met koolraap rösti.

Onderstaand vind je het uitgeschreven recept voor de vegetarische ovenschotel met linzen, champignons en koolraap rösti. Wil je het recept maken voor minder of meer personen dan in het recept omschreven? Pas dan gemakkelijk het aantal personen aan onder de porties, de hoeveelheden worden dan automatisch aangepast. Ook de ingrediënten hoeveelheden kun je zelf aanpassen. Bij de benodigdheden zijn alle keukenbenodigdheden beschreven die nodig zijn voor dit recept. Wil je weten welke keukenbenodigdheden ik het liefste gebruik? Klik dan op de betreffende link. Veel kookplezier bij het maken van de vegetarische ovenschotel met linzen, champignons en koolraap rösti en laat vooral weten hoe het smaakte, dat vinden we erg leuk!

Een verrassend vegetarische recept, deze ovenschotel met linzen, champignons en korst van koolraap rosti. Afgemaakte met zachte geitenkaas. Een verassend en gezond vegetarisch hoofdgerecht.

Vegetarische ovenschotel met linzen, champignons en koolraap rösti.

Anna Kaptein
Een smaakvolle vegetarische ovenschotel met linzen en champignon. Met een verrassende topping van koolraap rösti en geitenkaas. Een gezond en lekker recept als vegetarisch hoofdgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk koolraap
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram linzen uit blik of pot
  • 200 gram geitenkaas in rol
  • 1 stuk grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 10 gram verse bieslook
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Borstel de champignons schoon met een champignon borstel en snijd ze in plakjes.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Zet de koekenpan met een eetlepel olijfolie op halfhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook samen met de chilivlokken een paar minuten aan.
  • Zet het vuur onder de koekenpan hoger en voeg de gesneden champignons toe. Bak de champignons op hoog vuur ongeveer 5 minuten terwijl je regelmatig omschud. Breng op smaak met een beetje zout.
  • Voeg de linzen toe en roer alles goed door. Breng zo nodig nog iets extra op smaak.
  • Snijd met een scherp koksmes de schil van de koolraap af.
  • Rasp de koolraap op de grofste raspstand van de mandoline of met de keukenmachine.
  • Snijd de bieslook met het koksmes in dunne ringetjes.
  • Meng de geraspte koolraap, de fijngesneden bieslook, de overgebleven 2 eetlepels olijfolie, een draai versgemalen peper en een snuf zout goed door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pak een ruime ovenschaal en verdeel het linzen champignon mengsel over de bodem van de ovenschaal.
  • Verdeel daaroverheen de koolraap rösti.
  • Snijd de rol geitenkaas met een scherp koksmes in dunne plakjes en verdeel de plakjes over de bovenkant van de ovenschotel.
  • Bak de ovenschotel met koolraap rösti in de oven ongeveer 25 minuten tot de koolraap rösti en de geitenkaas mooi goudbruin zijn.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Een smaakvolle vegetarische ovenschotel met linzen en champignon. Met een verrassende topping van koolraap rösti en geitenkaas. Een gezond en lekker recept als vegetarisch hoofdgerecht.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.