Croissantdeeg bakjes met ei en tuinkers

8 april 2023
Schattige bakjes gemaakt van croissantdeeg en gevuld met ei en gemarineerde tomaatjes. Gegarneerd met tuinkers. Een vrolijk ontbijt of brunch recept. Ook erg leuk voor Pasen.

Croissantdeeg bakjes met ei en tuinkers

Feestelijke croissantdeeg bakjes met ei, gemarineerde tomaatjes en tuinkers. Leuk om te maken als onderdeel van een uitgebreide ontbijt of brunch tafel.

Wist je dat je met croissantdeeg zoveel meer creatieve recepten kan maken dan alleen croissantjes. Eigenlijk ook logisch, want het is gewoon bladerdeeg. Maar door de voorgesneden vorm kan je op een snelle en leuke manier verschillende ontbijt of brunch recepten ermee maken. Deze variant van croissantdeeg bakjes met ei is hier erg geliefd. Het is een vegetarisch recept wat ik heb nagemaakt nadat ik deze een keer eerder proefde tijdens een Paas ontbijt. Deze variant was echter met spek en ei erin. Deze vegetarische variant werd hier net zo goed ontvangen. Door de kaas, de gemarineerde tomaatjes en de tuinkers geef je het croissantdeeg en het ei extra smaak mee waardoor het leuke en lekkere ontbijt gerechtjes worden.

Croissantdeeg bakjes maken

Croissantdeeg blijft niet vanzelf in de vorm van een bakje staan, waardoor je de hulp van bakje hiervoor nodig hebt. Muffin bakjes zijn hier helaas te klein voor, je moet er rekening mee houden dat croissantdeeg nog gaat groeien in de oven. Het handigste is om grote souffle bakjes zoals deze te gebruiken. Deze zijn namelijk een flinke slag groter en kunnen ook tegen oven temperaturen. Zorg dat je deze bakjes van te voren goed insmeert met een bakkwastje en boter zodat je de croissantdeegbakjes met ei er na het bakken nog goed uit krijgt. Ook is het belangrijk dat je ze goed uit elkaar zet in de oven zodat het deeg niet aan elkaar gaat plakken.

Recepten met ei

Ben je net zo gek op ei als ik en zoek je, naast deze croissantdeegbakjes met ei, nog wat meer ei inspiratie? Probeer dan ook eens het perfecte 63 graden ei of deze eiersalade met bloemkool en kerrie.

Benodigde keukenmaterialen voor croissantdeeg bakjes met ei

Bakkwastje
Koksmes
Schaar
Souffle bakjes

Schattige bakjes gemaakt van croissantdeeg en gevuld met ei en gemarineerde tomaatjes. Gegarneerd met tuinkers. Een vrolijk ontbijt of brunch recept. Ook erg leuk voor Pasen.

Croissantdeeg bakjes gevuld met ei en tuinkers

Anna Kaptein
Feestelijke croissantdeeg bakjes met ei, gemarineerde tomaatjes en tuinkers. Leuk om te maken als onderdeel van een uitgebreide ontbijt of brunch tafel.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Totale tijd 24 minuten
Gang Ontbijt
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol croissantdeeg voor grote croissants
  • 6 stuks eieren
  • 70 gram gemarineerde tomaten
  • 1/2 bakje tuinkers
  • 50 gram geraspte belegen kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet 6 grote soufflebakjes in met boter.
  • Verdeel het croissantdeeg over de pasteibakjes, zorg dat alle randen bedekt zijn en dat het een bakje wordt.
  • Verdeel de geraspte kaas over het croissantdeeg.
  • Breek de eieren voorzichtig in de croissant deeg bakjes.
  • Verdeel de gemarineerde tomaten over de eieren, ongeveer 2 tomaatjes per croissantdeeg bakje.
  • Bak de croissantdeegbakjes met ei in ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven tot het eiwit gestold is. Controleer regelmatig.
  • Garneer de croissantdeegbakjes met ei met de tuinkers en serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Feestelijke croissantdeeg bakjes met ei, gemarineerde tomaatjes en tuinkers. Leuk om te maken als onderdeel van een uitgebreide ontbijt of brunch tafel.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.