Vegetarische hoofdgerechten

Lasagne van tuinmelde

Lasagne van tuinmelde. Een heerlijk vegetarisch recept met de vergeten seizoens groente tuinmelde. Een gezonde en lekkere avondmaaltijd.

Lasagne van tuinmelde

Deze vegetarische lasagne van tuinmelde is een verrassend en lekker recept met de redelijk onbekende tuinmelde.

Tuinmelde is een bladgroente en een plant uit de amarentenfamilie (net als spinazie en snijbiet). Je kunt tuinmelde klaarmaken zoals spinazie en is zowel rauw als gekookt lekker. Tuinmelde wordt niet zo heel veel meer geteeld in Nederland en dat is best jammer. Bij jonge tuinmelde kun je het blad én de stengel eten, als je hem laat doorgroeien alleen nog het blad. Juli en augustus zijn de oogst maanden voor de tuinmelde en vandaar dat hij deze week bij mij in het biologisch groentenabonnement zat. Dit recept van lasagne van tuinmelde hebben Barry en Vivian bedacht en vind ik heerlijk. In plaats van één grote ovenschaal maak ik twee kleine ovenschaaltjes lasagne klaar. Zo kan ik een portie invriezen voor als ik een keer geen tijd heb om te koken. Tuinmelde zou je ook goed kunnen verwerken in een groenten fritatta. Bijvoorbeeld in plaats van de snijbiet.

Lasagne van tuinmelde

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 40 minuten Total Time: 1 uur

Ingredients

  • 2 el olijfolie
  • 800 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 700 gr tuinmelde
  • 250 gr ricotta
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 1 pak lasagnevellen
  • 1 bol mozzarella
  • 75 gr belegen kaas
  • zout en peper

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Was de tuinmelde wanneer nodig en snijd daarna in reepjes.

3

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de tuinmelde 5-7 minuten tot het begint te slinken.

4

Laat afkoelen.

5

Knijp daarna het overtollige vocht eruit.

6

Snipper ondertussen de ui en tenen knoflook.

7

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig.

8

Voeg de oregano en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.

9

Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.

10

Roer de ricotta los met wat nootmuskaat, zout en peper.

11

Bouw je lasagne op. Maak als volgt laagjes: tomatensaus, lasagnevellen, ricotta, tuinmelde, lasagnevellen en begin dan weer met de tomatensaus.

12

Ga hiermee door tot de ingrediënten op zijn en zorg dat je afsluit met een laagje tomatensaus.

13

Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze bovenop de tomatensaus.

14

Rasp tot slot de belegen kaas erover.

15

Bak de lasagne in het midden van de oven 40 minuten tot hij goudbruin en gaar is.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.