Soep geroosterde tomaten en bleekselderij

Een zelfgemaakte soep geroosterde tomaten en bleekselderij. Een snelle manier voor het maken van een vegetarische en verse tomatensoep.

Soep geroosterde tomaten en bleekselderij

Een zelfgemaakte soep geroosterde tomaten en bleekselderij. Een snelle manier voor het maken van een vegetarische en verse tomatensoep.

Soep van geroosterde tomaten en bleekselderij is wat mij betreft de lekkerste manier van verse tomatensoep maken. Door de tomaten, de bleekselderij, de uien en de knoflook met de smaakmakers te roosteren in de oven krijg je een heerlijke smaak. Daarbij is het ook een hele makkelijke en snelle manier, omdat de oven en werk doet. Het maakt niet zo veel uit wat voor soort tomaten je voor deze soep gebruikt.

Tomatensoep pureren

Na het roosteren van de tomaten en de bleekselderij, moet je als laatste de soep pureren. Dit kan gewoon met een staafmixer zoals deze maar kun je ook doen in de keukenmachine zoals deze. Tenminste, als je een beetje een grote keukenmachine hebt. Het resultaat van beide is een heerlijke, ietwat dikke soep geroosterde tomaten waarbij nog iets van stukjes en structuur in zit. Hou je hier juist niet van? Dan kan je ervoor kiezen de soep als laatste stap nog te zeven in een bolzeef zoals deze. Dan wort de geroosterde tomatensoep nog dunner en fluweelzacht.

Vegetarische soep recepten

Ben je na het maken van deze soep geroosterde tomaten en bleekselderij op zoek naar nog meer vegetarische soep recepten met groenten? Probeer dan ook eens deze venkel wortel soep met dille pesto of deze bietensoep met prei en room van geitenkaas.

Benodigde keuken materialen:
Staafmixer of keukenmachine
Ovenschaal
Koksmes
Bolzeef (optioneel)
Pan met dikke bodem

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Soep geroosterde tomaten en bleekselderij

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 40 minuten Total Time: 50 minuten

Ingredients

  • 1 kg tomaten
  • 1 bos bleekselderij
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 eetlepel balsamico zijn
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 liter groentebouillon

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Pak de grootste ovenschaal die je hebt.

3

Was de tomaten. Snijd ze door midden en doe in de ovenschaal.

4

Was de bleekselderij en snijd de stengels in kleine stukjes. Verdeel ook over de ovenschaal.

5

Pel de ui en de knoflook, snijd grof en verdeel ook over de ovenschaal.

6

Besprenkel met de balsamico azijn en de olijfolie en bestrooi met de suiker, de oregano, de chilivlokken en een snuf zout.

7

Rooster de tomaten en de bleekselderij 25 minuten inde oven. Schep halverwege een keer om.

8

Zet een pan met dikke bodem en een scheut olijfolie op het vuur.

9

Voeg als de olie heet is de tomatenpuree toe. Laat deze 3 minuten bakken terwijl je regelmatig roert.

10

Voeg daarna de geroosterde tomaten en bleekselderij toe evenals de bouillon en de tomatenblokjes en breng aan de kook.

11

Pureer de soep geroosterde tomaten met een staafmixer en breng zo nodig nog extra op smaak met zout en peper.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.