Salade van paksoi
Wist je dat paksoi ook heerlijk is om rauw te eten? In deze salade van paksoi bijvoorbeeld. Een frisse salade met paksoi, komkommer, avocado, zoete puntpaprika, walnoten en alfalfa.
Paksoi is een open koolsoort met langwerpige groene bladeren en witte stelen. Het is een prachtige groente die van origine uit Azië afkomstig is. Maar paksoi is meer dan geïntegreerd en veelvuldig van Nederlandse bodem verkrijgbaar. Paksoi is dan ook een van mijn favoriete groenten!
Paksoi rauw eten
Paksoi wordt meestal gewokt of gestoofd klaargemaakt, maar probeer paksoi ook zeker eens rauw. Je kunt paksoi namelijk heel goed rauw eten. Licht pittig en krokant, zoals je in deze salade van paksoi zult proeven. Rauwe paksoi bevat veel voedingsstoffen, waaronder vitamines, mineralen en antioxidanten. Extra reden om paksoi ook zeker af en toe eens rauw te eten. Daarnaast ziet rauwe paksoi er natuurlijk ook prachtig uit, met zijn fel groen met witte bladeren. Presenteer deze salade van paksoi op een groot salade bord met een contrasterende kleur, voor een extra kleur effect.
Avocado snijden voor paksoi salade
Voor tips hoe je het beste een avocado kunt snijden kan je heel veel filmpjes vinden. Ook over hoe je het vooral niet moet doen. Zelf schil ik een avocado het liefste met de hand en snijd hem vervolgens met een scherp koksmes zoals deze. Maar wat ook fantastisch werkt zijn deze avocado snijders. Dan krijg je prachtige gelijkmatige plakjes wat erg mooi staat in deze salade van paksoi.
Vegetarische paksoi recepten
Ben je naast deze salade van paksoi op zoek naar meer vegetarisch paksoi recepten? Probeer dan ook eens deze stamppot met paksoi en zoete aardappel en krokante portobello of deze roerbakschotel met paksoi en zoete aardappel.
Kijk hier voor het schoonmaken, snijden, koken en invriezen van paksoi.
Benodigde keukenmaterialen voor salade van paksoi
– Koekenpan
– Saladeschaal
– Koksmes
– Avocado snijder
Salade van paksoi
Ingrediënten
- 1 struik paksoi
- 1 stuk zoete puntpaprika
- 1 stuk avocado eetrijp
- 40 gram alfalfa
- 40 gram walnoten
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel augurkenvocht
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 snufje chilivlokken
Instructies
- Was de paksoi goed en snijd daarna in repen.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
- Was de puntpaprika en snijd in reepjes.
- Verwijder de schil van de avocado.
- Maak van de yoghurt, de mayonaise, de mosterd, het paprikapoeder en de chilivlokken een dressing en breng op smaak met wat zout en peper.
- Meng de paksoi, de avocado en de paprika met de dressing (naar smaak) en verdeel over een salade schaal.
- Bestrooi met de walnoten en de alfalfa en serveer de salade van paksoi.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties