Simpele witlofsalade met ei
Een snelle en simpele witlofsalade met ei, appel en kerrie. Een heerlijk bitter zoet vegetarisch salade recept met pit. Lekker als bijgerecht of als maaltijdsalade.
Witlofsalade is een echte klassieker. Iedereen kent wel één of meerdere varianten of heeft zo zijn eigen favoriete recept voor witlofsalade. Deze simpele witlofsalade met ei is mijn favoriete recept. En, zoals de naam al zegt, erg simpel en snel klaar. De meeste tijd ben je kwijt met het koken van de eieren en het maken van de dressing. De dressing maak je onder andere van de eieren, die je fijn prakt door de dressing heen. Hierdoor krijg je een heerlijke ei dressing met kerrie.
Witlof salade met ei en appel
Deze simpele witlofsalade met ei en appel leent zich erg goed om op een mooie platte schaal te serveren. Zo ziet de salade er mooi en aantrekkelijk uit en knalt hij vanwege de gele kerrie kleur echt van de schaal af. Kies bijvoorbeeld een schaal zoals deze.
Witlofsalade bewaren
Deze witlofsalade kun je prima in de koelkast een paar dagen bewaren. Wil je de salade wat langer bewaren? Of wil je hem voorbereiden zodat je op het moment van eten nauwelijks meer iets hoeft te doen? Maak dan de dressing alvast en rooster de pijnboompitjes. Bewaar beide en snijd op het moment van eten pas de witlof , de appel en de bosui. Zo is je simpele witlofsalade met ei super vers en nog sneller klaar.
Vegetarische recepten met witlof
Ben je na het maken van deze simpele witlofsalade met ei op zoek naar meer vegetarische recepten met witlof? Probeer dan ook eens deze vegetarische witlofschotel van witlof, boursin en tomaat of deze vegetarische wilof tarte tatin.
Benodigde keukenmaterialen voor simpele witlofsalade met ei
– Koekenpan
– Saladeschaal
– Koksmes
– Steelpan

Simpele witlofsalade met ei
Ingrediënten
- 3 stronkjes witlof
- 3 stuks eieren
- 1 stuk grote appel
- 1 stengel bosui
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/4 theelepel chilivlokken
- 1 theelepe augurkenvocht of witte wijnazijn
- 1 theelepel gedroogde bieslook
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
Instructies
- Kook de eieren half zacht.
- Snijd de stronkjes witlof door midden, verwijder het bittere hart en snijd vervolgens in reepjes.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Schil de appel en snijd in blokjes.
- Maak van de mayonaise, de yoghurt, de mosterd, de kruiden en het azijn een dressing.
- Breng op smaak met zout.
- Pel de eieren en prak ze met een vork door de dressing heen.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Doe de gesneden witlof samen met de appel en de ei dressing in een salade schaal.
- Bestrooi de simpele witlofsalade met ei met de geroosterde pijnboompitjes en de bosui ringetjes en serveer.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Geen reacties