Tartaar rode biet met gepocheerd ei
Een heerlijke frisse vegetarische tartaar rode biet met kappertjes, mierikswortel, pijnboompitjes, tuinkers en gepocheerd ei. Een smaakvol en kleurrijk vegetarisch voorgerecht.
Rode bieten hebben een aardse, licht zoete smaak die goed combineert met andere smaken zoals zure, hartige of kruidige smaken. Het gebruik van ingrediënten zoals sjalot, kappertjes en mierikswortel in rode bietentartaar is daarom ook erg lekker. De gekookte rode bieten hebben een zachte en sappige textuur, terwijl de andere ingrediënten zoals de kappertjes en sjalot kunnen zorgen voor een knapperige textuur. Het gepocheerde ei on top mengt zich na opensnijden met alle ingrediënten, waardoor alles heerlijk samenkomt.
Hoe serveer je bieten tartaar extra mooi?
Tartaar van rode biet is echt een smaakvol en feestelijk voorgerecht wat je daarom ook mooi wilt presenteren. Bij een vegetarische tartaar is het mooi als dit op het bord in een perfect rondje gepresenteerd wordt. Dit krijg je uit de losse pols niet zo mooi voor elkaar, daarom is het zeker aan te raden hier een super handige garneerring zoals deze voor te gebruiken. Hier kan je de bieten tartaar voorzichtig inscheppen waarna je het zachtjes aandrukt met de bolle kant van een lepel. Daarna leg je voorzichtig het gepocheerde ei er bovenop en garneer je met de pijnboompitjes en de tuinkers.
Vegetarische recepten met rode biet
Ben je na het maken van deze tartaar van rode biet op zoek naar meer vegetarische recepten met rode biet? Probeer dan ook eens deze pasta met bietensaus van biet, knolselderij en feta of deze filodeegtaartjes met pompoen en rode biet.
Recept instructie voor tartaar rode biet
Onderstaand vind je het uitgeschreven recept voor de tartaar van rode biet. Wil je het recept maken voor minder of meer personen dan in het recept omschreven? Pas dan gemakkelijk het aantal personen aan onder de porties, de hoeveelheden worden dan automatisch aangepast. Ook de ingrediënten hoeveelheden kun je zelf aanpassen. Bij de benodigdheden zijn alle keukenbenodigdheden beschreven die nodig zijn voor dit recept. Wil je weten welke keukenbenodigdheden ik het liefste gebruik? Klik dan op de betreffende link. Veel kookplezier bij het maken van de rode bieten tartaar en laat vooral weten hoe het smaakte, dat vinden we erg leuk!
Tartaar rode biet met gepocheerd ei
Benodigdheden
- 1 koksmes
Ingrediënten
- 500 gram rode bieten gekookt
- 1 kleine sjalot
- 4 stuks eieren
- 2 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 4 theelepels kappertjes
- 1/2 theelepel sojasaus
- 1/2 theelepel tabasco
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 theelepel mierikswortelcreme
- 1/2 bakje tuinkers
- 1 liter water
- 1 scheit azijn
Instructies
- Maak eerst de dressing door de yoghurt, mayonaise, sojasaus, tabasco en mierikswortel crème te mengen.
- Snipper vervolgens de sjalot heel fijn en voeg ook toe.
- Voeg ook de kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet apart.
- Snijd de bietjes in kleine blokjes van max 1 x 1 cm.
- Meng de dressing door de gesneden bieten blokjes heen.
- Zet een kleine pan met water en een scheutje azijn op het vuur en zorg dat het net niet gaat koken.
- Zet een soeplepel rechtop in de maatbeker en breek in de soeplepel heel voorzichtig een ei open.
- Laat de soeplepel met het ei heel voorzichtig in het water zakken. Zorg nog steeds dat het water net niet kookt.
- Pocheer het ei gedurende 3 minuten.
- Schep na 3 minuten voorzichtig met een schuimspaan het gepocheerde ei uit het water en leg op een bord met keukenpapier.
- Herhaal dit met alle eieren.
- Pak 4 mooie borden en leg hier de garneerring op. Schep 1/4 van het bietenmengsel in de garneerring en duw voorzicht met de bolle kant van de lepel aan.
- Leg voorzichtig het gepocheerde ei op de bietentartaar en verwijder de garneerring. Herhaal dit op de 3 andere borden.
- Bestrooi de gepocheere eieren met een snufje zout, een beetje peper en wat tuinkers.
- Strooi de pijnboompitten om de bietentartaar heen, evenals nog een beetje tuinkers.
- Serveer de tartaar van rode biet met het gepocheerde ei.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties