Vegetarische witte asperges met daslookboter

Wil je graag een vegetarisch recept van witte asperges maken? Probeer dan eens deze heerlijke vegetarische witte asperges met daslookboter en ei.

Vegetarische witte asperges met daslookboter

Wil je graag een vegetarisch recept van witte asperges maken? Probeer dan eens deze heerlijke vegetarische witte asperges met daslookboter en ei.

Asperges garen in de oven

In deze variant van vegetarische witte asperges gaar ik de asperges in de oven. Je pakt ze in in aluminimum folie met boter, zout en peper waardoor de asperges gaan stoven in hun eigen kookvocht. Naast het sous vide garen van asperges, zoals ik ook heel graag doen (zoals in deze 5 recepten van asperges uit de sous vide), is dit ook een van mijn favoriete manieren om witte asperges te garen. Ze verliezen op deze manier geen smaak en sappen, wat je bij het koken van asperges wel meer hebt. Daarnaast is deze manier van witte asperges bereiden super makkelijk, je schuift ze in de oven en kunt ondertussen de daslook boter maken.

Daslook boter

Terwijl de vegetarische witte asperges in de oven aan het garen zijn kun je ondertussen de eieren opzetten en de daslook boter maken volgens dit recept. Het belangrijkste is dat je zorgt dat de boter op kamer temperatuur is en dat je hem goed luchtig klopt met een handmixer zoals deze. Als de daslook boter klaar is leg je nog even de daslook boter in de vriezer om hem snel weer terug te laten koelen. Pas wel op dat hij niet bevriest! Nadat de daslook boter goed is opgesteven en de vegetarische witte asperges gaar zijn kun je de daslook boter in plakjes te snijden met een heel scherp mes zoals bijvoorbeeld deze. Zo kan je de daslook boter uiteindelijk serveren bij de asperges.

De keukenmaterialen die ik gebruik:
Plastic mengkom
Handmixer
Knoflookpers
Scherp koksmes
– Plastic folie
Ovenschaal
Dunschilleren het

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Vegetarische witte asperges met daslookboter

By Anna Kaptein Serves: 2 personen
Prep Time: 30 minuten Cooking Time: 45 minuten Total Time: 1 uur 15 minuten

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Maak de daslook boter volgens het recept in bovenstaande omschrijving.

3

Scheur 4 stukken aluminiumfolie van 20 bij 20 centimeter af. Leg twee velletje aluminiumfolie op elkaar, zodat je 2 pakketjes kunt maken.

4

Schil de asperges twee keer, zodat je straks geen draderige asperges zult eten.

5

Verdeel de asperges over de twee pakketjes aluminiumfolie.

6

Verdeel de boter in kleine klontjes over de asperges. Breng op smaak met zout en peper.

7

Vouw het aluminiumfolie goed dicht. Leg de pakketjes 45 minuten in de ovenschaal in de voorverwarmde oven tot de asperges gaar zijn.

8

Kook ondertussen de eieren in 8 minuten halfzacht. Laat afkoelen, schil ze en snijd in grove stukken.

9

Snijd de daslook boter in plakken en haal de asperges uit de oven.

10

Serveerde vegetarische witte asperges met de daslook boter en het ei.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.