Waterkers salade met feta en amandelen

4 augustus 2020 (Laatst bijgewerkt: 30 december 2022)
Een frisse licht pittige waterkers salade met feta en amandelen. Een heerlijke rauwkost salade. Ideaal als bijgerecht of als lichte maaltijd tijdens wat warmere dagen.

Waterkers salade met feta en amandelen

Een frisse licht pittige waterkers salade met feta en amandelen. Een heerlijke rauwkost salade. Ideaal als bijgerecht of lichte maaltijd tijdens wat warmere dagen.

Waterkers, of ook wel watercress of cresson genaamd, is niet heel bekend in Nederland. Helaas want het is ontzettend lekker. Waterkers is peperig en daarom erg geschikt als basis voor een salade of om je broodje wat extra pit en rauwkost mee te geven. Waterkers is familie van de radijs en de mosterd en dat proef je ook zeker. Waterkers wordt in Nederland vaak rauw gegeten, maar er zijn ook genoeg warme bereidingen van de waterkers te bedenken. Zoals bijvoorbeeld de waterkers soep of waterkers stamppot.

Rauwkost salade met waterkers

Deze waterkers salade is gelijk ook een heerlijke rauwkost salade. Door de rauwe wortel, de komkommer, de pittige waterkers en de geroosterde amandelen is het een heerlijke knapperige salade. Zorg wel dat je de komkommer en met name ook de wortel in heel dunne plakjes snijd, anders moet je wel heel erg je best doen met kauwen. Goede dunne plakjes kun je het beste snijden met een keukenmachine zoals deze of met een mandoline zoals deze. Heb je deze niet? Probeer het dan met de kaasschaaf of met een dunschiller, maar pas goed op voor je vingers. Naast deze salade van waterkers is ook deze rauwkost salade van rammenas en wortel zeker het proberen waard.

Benodigde keukenmaterialen voor waterkers salade

Koekenpan
Saladeschaal
Koksmes
Mandoline of keukenmachine (deze gebruik ik)

Een frisse licht pittige waterkers salade met feta en amandelen. Een heerlijke rauwkost salade. Ideaal als bijgerecht of als lichte maaltijd tijdens wat warmere dagen.

Waterkers salade met feta en amandelen

Anna Kaptein
Een frisse licht pittige waterkers salade met feta en amandelen. Een heerlijke rauwkost salade. Ideaal als bijgerecht of lichte maaltijd tijdens wat warmere dagen.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Salade
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram waterkers
  • 150 gram feta
  • 2 stuks middelgrote wortels
  • 1/2 stuk komkommer
  • 2 eetlepels amandelen zonder vlies
  • 1 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepels mayonaise
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1/2 theelepel honing

Instructies
 

  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
  • Was de waterkers zo nodig.
  • Maak van de yoghurt, de mayonaise, de mosterd en de honing een dressing en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Was de wortel en de komkommer en snijd beide in dunne plakjes. Kan ook met een mandoline of keukenmachine.
  • Snijd de feta in kleine stukjes en meng door de dressing.
  • Meng de waterkers, de wortelplakjes, de komkommer plakjes en de dressing goed door elkaar in een ondiepe salade schaal.
  • Hak de amandelen grof en strooi over de salade.
  • Serveer de waterkers salade.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.