Fritatta met zoete aardappel en snijbiet

17 oktober 2016 (Laatst bijgewerkt: 7 augustus 2023)
Deze vegetarische fritatta met zoete aardappel en snijbiet is super simpel en super lekker. Het ideale recept om lekker veel groenten te eten. Ideaal recept voor de lunch of als lichte maaltijd.

Fritatta met zoete aardappel en snijbiet

Deze vegetarische fritatta met zoete aardappel en snijbiet is super simpel en super lekker. Het ideale recept om veel groenten te eten.

Regelmatig maak ik een fritatta vol met groenten uit de oven. Een super lekker, makkelijk en gezond recept. Ideaal voor doordeweeks. Als ik restjes groenten heb die op moeten, is het helemaal handig. Zo is ook deze variatie met zoete aardappel, snijbiet en prei tot stand gekomen. Door de fritatta in de oven te bereiden heb je er helemaal geen omkijken naar. En je krijgt zo’n lekker knapperig kaaskorstje. Deze zoete aardappel fritatta met snijbiet en prei is ideaal als lunch of als lichte maaltijd. t. Deze frittata met groene groenten is ook geschikt voor een koolhydraat arm dieet. Wil je deze vegetarische maaltijd extra voedzaam maken? Maak er dan een quiche van door deze frittata met zoete aardappel en snijbiet te gebruiken als vulling en er zelf een korstdeeg bij te maken of kant en klaar quiche deeg te gebruiken. Gebruik dan wel in plaats van een ovenschaal een handige quiche vorm met losse bodem zoals deze.

Vegetarische recepten met veel groenten

Ben je na het maken en eten van deze frittata met zoete aardappel en snijbiet op zoek naar meer vegetarische recepten met veel groenten? Probeer dan eens deze plaattaart van snijbiet, geitenkaas en hazelnoten of deze vegetarische Mexicaanse ovenschotel, deze zit ook vol met groenten.

Benodigde keukenmaterialen voor fritatta met zoete aardappel en snijbiet

Ruime pan
Koksmes
Maatbeker
Koekenpan
Garde
Bakpapier
Ovenschaal of quiche vorm

Deze vegetarische fritatta met zoete aardappel en snijbiet is super simpel en super lekker. Het ideale recept om lekker veel groenten te eten. Ideaal recept voor de lunch of als lichte maaltijd.

Fritatta met zoete aardappel en snijbiet

Anna Kaptein
Deze vegetarische fritatta met zoete aardappel en snijbiet is super simpel en super lekker. Het ideale recept om veel groenten te eten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 stuks zoete aardappels
  • 1 stuk prei
  • 1 stuk pepertje
  • 200 gram snijbiet
  • 6 stuks eieren
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 1 scheutje amandelmelk
  • 1 teentje knoflook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de prei in ringen.
  • Was de snijbiet.
  • Snijd het pepertje open, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Rasp de parmezaanse kaas.
  • Bak de prei kort in een wok samen met de knoflook en de peper.
  • Voeg de snijbiet toe en bak kort mee tot deze is geslonken.
  • Haal uit de wok en doe in een zeef.
  • Laat afkoelen en uitlekken in de zeef en vang het kookvocht op.
  • Kluts de eieren samen met het scheutje melk, een theelepel zout en het kookvocht van de snijbiet.
  • Vet een ovenschaal in en verdeel de zoete aardappel over de bodem.
  • Verdeel de prei en snijbiet eroverheen.
  • Schenk het eimengsel als laatste eroverheen en bestrooi met de kaas.
  • Bak de frittata met zoete aardappel en snijbiet in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.