Parelcouscous salade met aubergine, feta en munt

6 oktober 2023 (Laatst bijgewerkt: 7 december 2023)
Een heerlijke vegetarische parelcouscous salade met aubergine, feta en munt. De lila aubergine geroosterd in de oven met ras el hanout. Een smaakvolle maaltijdsalade.

Parelcouscous salade met aubergine, feta en munt

Een heerlijke vegetarische parelcouscous salade met aubergine, feta en munt. De lila aubergine geroosterd in de oven met ras el hanout. Een smaakvolle maaltijdsalade.

Dit zijn wat mij betreft echt top maaltijd salades! parelcouscous salades met veel kruiden, smaakmakers en gegrilde groenten. In deze parelcouscous salade met aubergine, feta en munt heb ik lila aubergines gebruikt. Hele schattige. langwerpige, fel lila gekleurde aubergines. Nu kan je deze niet altijd even goed verkrijgen, dus in deze salade kan je ook prima kiezen voor gewone aubergines. De bereiding is verder hetzelfde. Omdat de aubergines zo’n glad schilletje hebben is het handig de aubergine te snijden met een heel scherp mes zoals bijvoorbeeld deze en pas op voor je vingers.

Lila aubergine

Lila aubergine is een variant op de ‘normale’ aubergine maar kenmerkt zich door de, zoals de naam al zegt, prachtige felle lila kleur. Ook is de vorm anders, ze zijn doorgaans prachtig lang en dun. Hoewel de kleur en vorm anders is, is de smaak over het algemeen vergelijkbaar met andere auberginesoorten: mild en licht bitter. Kan je voor het maken van deze parelcouscous salade met aubergine, feta en munt nou geen lila aubergine vinden? Gebruik dan gewone aubergine. Qua smaak maakt het niet veel uit.

Parelcouscous salade met aubergine, feta en munt lila aubergines rotated
Lila aubergines

Parelcouscous salade met feta en munt

Parelcouscous heeft een stevige textuur die die ideaal is in maaltijdsalades. Daarnaast neemt parelcouscous de smaken van de ingrediënten waarmee het wordt gecombineerd goed op, zoals de feta, munt en ras el hanout. Parelcouscous heeft van zichzelf weinig smaak, maar de zoutige feta, de frisse munt en de zoetige ras el hanout smaken zorgen voor een super smaakvolle parelcouscous. Wat parelcouscous ook zo geschikt maakt is het feit dat je het kou en warm kunt serveren en zo prachtig oogt, van die mooie kleine bolletjes. Dat alleen al zorgt voor een lekker ogende parelcouscous salade met feta en munt. En ze zeggen,

Vegetarische recepten met aubergine

Ben je na het maken van deze parelcouscous salade met aubergine, feta en munt op zoek naar meer vegetarische recepten met aubergine? Probeer dan ook eens deze pizza met gegrilde aubergine en geitenkaas of deze miso aubergines.

Benodigde keukenmaterialen voor parelcouscous salade met aubergine

Snijplank
Koksmes
Mengkom
Saladeschaal
Knoflookpers

Een heerlijke vegetarische parelcouscous salade met aubergine, feta en munt. De lila aubergine geroosterd in de oven met ras el hanout. Een smaakvolle maaltijdsalade.

Parelcouscous salade met aubergine, feta en munt

Anna Kaptein
Een heerlijke vegetarische parelcouscous salade met aubergine, feta en munt. De lila aubergine geroosterd in de oven met ras el hanout. Een smaakvolle maaltijdsalade.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram parelcouscous
  • 6 stuks lila aubergines of 3 gewone aubergines
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 4 theelepels ras el hanout
  • 200 gram feta
  • 2 handjes rozijnen
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel citroensap
  • 5 gram verse peterselie
  • 5 gram verse munt
  • 3 stengels bosui

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Was de aubergines en snijd ze voorzichtig in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
  • Meng de blokjes aubergine met 3 eetlepels olijfolie, 2 theelepels ras el hanout, een snuf zout en peper. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Pers de knoflook uit en meng ook door de blokjes aubergine.
  • Rooster de aubergine gedurende 20 minuten in de oven tot ze gaar en bruin zijn. Schep halverwege een keer om. Laat daarna afkoelen.
  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes, de feta in kleine blokjes en de bosui in ringetjes.
  • Hak de munt en peterselie fijn.
  • Meng de parelcouscous, geroosterde aubergine, feta, munt, rozijnen, bosui, zongedroogde tomaten, munt en peterselie in een grote kom.
  • Besprenkel het geheel met citroensap en de laatste eetlepel olijfolie en bestrooi met de overgebleven 2 theelepels ras el hanout en meng voorzichtig.
  • Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.
  • Serveer de parelcouscous salade met aubergine, feta en munt op kamertemperatuur.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

4 Reacties

  • Reageer
    Petra
    12 oktober 2023 at 08:48

    Dit recept ga ik onthouden, lijkt me heerlijk! Waar koop je de lila aubergines? Ik heb ze hier nog nooit gezien in de winkel…

    • Reageer
      Anna
      13 oktober 2023 at 09:45

      Hoi Petra,

      Leuk te horen! Je vind ze regelmatig op de markt of bij de jumbo. Groetjes Anna

  • Reageer
    Lucia
    30 november 2023 at 16:54

    In de ingredientenlijst ontbreekt de bosui.
    Die heb ik wel gebruikt en is een heerlijke toevoeging

    • Reageer
      Anna
      7 december 2023 at 16:27

      Dank, ik voeg hem gelijk toe. Idd lekker erbij, zonde als die mist.

    Laat een reactie achter

    Beoordeel het recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.