Vegan bananentaart met courgette en abrikozen
Een heerlijke vegan bananentaart met courgette en abrikozen. Heerlijk zoet van zichzelf. Een suikervrije, plantaardige én glutenvrije taart. Maar bovenal gewoon erg lekker!
Voor de 1e verjaardag van mijn jongste dochter Olivia maakte ik deze heerlijke suikervrije én vegan bananentaart met courgette, abrikozen en kokos! Als ze net 1 worden maak ik graag een suikervrije taart. Dan mag ze zoveel taart eten als ze wilt. Omdat Olivia een koemelkallergie heeft moest de taart ook nog eens volledig koemelkvrij zijn. Dan kom je al snel bij een plantaardige (oftewel veganistische) taart uit. Of bij een taart gemaakt van koemelkvrije producten, zoals deze koemelkvrije monchou taart. Het werd uiteindelijk deze suikervrije én vegan bananentaart met courgette en abrikozen die ook nog eens glutenvrij is. Het leuke was dat alle gasten die graag veel suiker en vooral niet plantaardig of veganistisch eten de taart heerlijk vonden! En ongemerkt heb je door de courgette en banaan ook gelijk wat groenten en fruit op terwijl je taart eet.
Taart deeg maken voor de vegan bananentaart
Voor het maken van deze vegan bananentaart heb je eigenlijk wel echt een keukenmachine nodig zoals deze omdat je de courgette, banaan en het meel goed moet kunnen fijn maken en mengen. Heb je dit nu echt niet? Prak dan de banaan met een vork fijn en rasp de courgette met een grove handrasp zoals deze. Daarna kun je alle ingrediënten mengen.
Meer vegan recepten?
Ben je na het maken van deze vegan bananentaart met courgette en abrikozen op zoek naar meer vegan inspiratie? Probeer dan ook eens deze vegan plaattaart met gegrilde aubergine en gemarineerde tofu. Of maak eens deze vegan pesto van zeekraal voor door de pasta, de aardappels of lekker bij de borrel.
Vegan bananentaart met courgette en abrikozen
Ingrediënten
- 1 stuk citroen
- 1 stuk courgette
- 2 stuks rijpe bananen
- 1 stuk vanille stokje
- 100 gram amandelmeel
- 150 gram boekweitmeel
- 4 eetlepels ahornsiroop
- 3 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel baking soda
- 20 stuks gedroogde abrikozen
- 400 gram amandelmelk
- 4 eetlepels geraspte kokos 2 eetl. voor garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet het blikje kokosmelk in de koelkast.
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
- Snijd de courgette in grove stukken en doe in de keukenmachine.
- Schil de banaan en voeg ook in grove stukken toe aan de keukenmachine.
- Snijd het vanille stokje open en schraap met een mespunt het merg eruit.
- Voeg het amandelmeel, boekweitmeel, 2 eetlepels kokos, de ahornsiroop, de olie en het zout toe aan de courgette en de banaan.
- Meng tot een samenhangend geheel.
- Doe het courgettemengsel in een kom, voeg de bakingsoda toe en pers 1 eetl. citroensap erboven totdat het poeder gaat bruisen.
- Schep het citroenrasp door het mengsel en schep om. Laat 5 min. staan.
- Snijd ondertussen 10 abrikozen in langwerpige, dunne stukjes en zet opzij voor de garnering.
- Snijd de overige 10 abrikozen in kleine stukjes en snijd door het beslag.
- Vet de bakvorm in met olie en schep het beslag erin.
- Bak de cake in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
- Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
- Neem vlak voor het serveren de kokosmelk uit de koelkast en maak het blikje open.
- Prik in de hard geworden kokoscreme en giet het vocht onderin het blikje af. Schep de kokoscreme in een kom en klop kort luchtig.
- Verdeel de kokoscreme dun over de afgekoelde taart.
- Versier met de overgebleven 2 eetl. kokosrasp en de overgebleven reepjes abrikozen.
- Serveer de vegan bananentaart met courgette!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties