Spitskool roerbakken met kerrie
Roergebakken spitskool met kerrie, snijbonen en rode quinoa is een gezond en snel vegetarisch wok recept. Super fijn voor de drukkere dagen.
Spitskool roerbakken met kerrie en serveren met snijbonen, aardappel en rode quinoa is een heerlijke en snelle manier voor het bereiden van spitskool. Binnen no time staat er en gezonde maaltijd op tafel die de dag erna ook nog heel goed smaakt. In deze variant heb ik vegan kookroom gebruikt waardoor het gerecht volledig veganistisch is. Maar uiteraard kun je ook kookroom van zuivel gebruiken.
Spitskool snijden om roer te bakken
Voor het roerbakken van je spitskool wil je deze graag in dunne reepjes snijden. Zo krijg je lekkere, krokant gebakken reepjes van spitskool die mooi gelijkmatig gegaard zijn. Dit kun je het beste doen met een mandoline zoals deze of een keukenmachine zoals deze, zodat het echt mooi dunne reepjes worden. Heb je deze niet? Zorg dan dat je mes heel scherp is zodat je mooie dunne reepjes kunt snijden.
Vegetarische recepten met spitskool
Na het roerbakken van je spitskool met kerrie ben je wellicht op zoek naar meer vegetarische recepten met spitskool? Probeer dan ook eens deze vegetarische rendang van spitskool of deze Oosterse spitskool en zoete aardappel stamppot. Voor het koken, snijden, wassen en invriezen van spitskool lees je dit artikel.
Benodigde keukenmaterialen voor roergebakken spitskool
– Pannen
– Gietijzeren wok
– Mandoline of
– Keukenmachine
– Koksmes
– Dunschiller
Spitskool roerbakken met kerrie
Ingrediënten
- 1 stuk spitskool
- 1 stuk ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram rode quinoa
- 300 gram snijbonen
- 3 stuks grote aardappels
- 1 theelepel kerrie
- 1/4 theelepel chilivlokken
- 100 ml kookroom
vegan of van zuivel
Instructies
- Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Was de snijbonen en snijd ze schuin in stukken van ongeveer 2 cm.
- Blancheer de snijbonen 3 minuten in kokend water met een snufje zout. Spoel ze daarna gelijk af met ijskoud water.
- Schil de aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Kook de aardappel blokjes ongeveer 5 minuten tot ze net beetgaar zijn.
- Snipper de ui en de knoflook en snijd de spitskool met de mandoline of een scherp mes in dunne repen.
- Zet een grote wok op het vuur met een scheut olijfolie.
- Fruit de ui en de knoflook samen met de kerrie en de chilivlokken en paar minuten.
- Voeg daarna de spitskool toe en roerbak deze ongeveer 10 minuten terwijl je alles regelmatig omschept.
- Voeg halverwege ook de kookroom toe.
- Voeg als laatste de geblancheerde snijbonen, de gekookte quinoa en de gekookte aardappel blokjes toe en roerbak alles nog ongeveer 1 minuut mee tot alles goed warm is.
- Breng op smaak met zout en eventueel extra peper.
- Serveer de roergebakken spitskool.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties