Koude gevulde wraps met bietjes en kikkererwten

17 juli 2017 (Laatst bijgewerkt: 17 maart 2020)
Koude gevulde wraps met bietjes en kikkererwten. Een gezonde, vegetarische, makkelijke en snelle maaltijd die zo op tafel staat. Ook heerlijk als lunch of als avondeten tijdens een warme avond.

Koude gevulde wraps met bietjes en kikkererwten

Koude gevulde wraps met bietjes en kikkererwten. Een gezonde, vegetarische, makkelijke en snelle maaltijd die zo op tafel staat. Ook heerlijk als lunch of als avondeten tijdens een warme avond.

Na een hele dag werken heb ik niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Zeker als het zonnig en warm is. Maar ik wil wel iets lekkers eten. En graag ook gezond. En makkelijk. Omdat ik dan niet altijd uit wil komen op een salade, bedacht ik deze koude gevulde wraps met bietjes en kikkererwten. Ze zijn echt zo klaar er komt bijna geen bereiding aan te pas. Maar ze zijn wel super lekker én gezond! Het idee voor deze koude  wraps  is eigenlijk ontstaan met de ingrediënten die ik op dat moment in huis had, zoals de bietjes, wraps en kikkererwten. En inmiddels is het een gerechtje wat wij op zomerse werkdagen graag eten.

Andere recepten met bietjes of kikkererwten

Van rode bieten en kikkererwten kun je nog veel meer lekkers maken. Zoals bijvoorbeeld deze bieten lasagne met wortel en geitenkaas of deze bieten salade met veldsla en geitenkaas. Ook met kikkererwten kun je alle kanten op. Probeer bijvoorbeeld deze kikkererwtenballetjes met spitskool eens, of deze bloemkool curry met zoete aardappel en kikkererwten. 

Koude gevulde wraps met bietjes en kikkererwten

By Anna Kaptein Serves: 3 of 4 personen
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 0 minuten

Ingredients

  • 500 gr bietjes
  • 125 gr feta
  • 3 bosuitjes
  • 325 gr kikkererwten
  • 1 potje geroosterde aubergine & rode paprikaspread (tsatsoulis) of hummus
  • 6 volkoren wraps
  • 6 korte prikkers

Instructions

1

Verdeel de wraps over het aanrecht en besmeer ze met een laagje geroosterde aubergine & rode paprikaspread.

2

Snijd de bietjes in plakjes en leg in het midden van elke wrap dakpansgewijs een rijtje bieten schijfjes.

3

Snijd de feta in kleine blokjes en de bosui in fijne ringetjes en meng deze samen met de kikkererwten in een kom.

4

Verdeel dit mengsel over de wraps, boven op de bieten schijfjes.

5

Vouw de wraps voorzichtig dicht en steek er een prikker in om ze gesloten te houden.

Misschien ook interessant

2 Reacties

  • Reageer
    Irma
    6 juli 2021 at 22:54

    Verrassend lekker!
    Door de kikkererwten ook weer eens wat anders dan anders

    • Reageer
      Anna
      2 augustus 2021 at 15:28

      Hoi Irma, wat leuk om te horen!

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.