Pasta met savooiekool en pittige pompoenpit pangrattato

Pasta met savooiekool en pittige pompoenpit pangrattato, groenten, biologisch, vegetarisch, groentenabonnement, aan tafel bij anna, seizoensgroenten, biologisch

In zuid Italië wordt pangrattato vaak over de pasta gestrooid, in plaats van Parmezaanse kaas. Het wordt ook wel Parmezaanse kaas voor de armen genoemd. Pangrattato betekent eigenlijk niet meer dan gemalen brood. Ik vind het in ieder geval erg lekker, zeker deze pittige variant van pompoenpit pangrattato. Met deze week savooiekool in het biologisch groentenpakket heb ik deze pasta met savooiekool en pittige pompoenpit pangrattato gemaakt. Naar recept van Barry en Vivian. Een verrassende combinatie, pasta met kool, maar zeker aan te raden. Een gezond recept wat je op een doordeweekse dag snel op tafel hebt.

Pasta met savooiekool en pittige pompoenpit pangrattato

Recept uitprinten
Porties: 4 personen Kooktijd: 35 minuten

Ingredients

  • 500 gr savooiekool
  • 150-200 gr (spelt)pasta
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 5 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm of 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 rode peper
  • 1 oude bruine boterham
  • 2 el pompoenpitten
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • zout en peper

Instructies

1

Begin met het maken van de pittige pompoenpit-pangrattato, oftewel gebakken broodkruim, maar dan net een beetje leuker.

2

Plaats hiervoor je oude boterham en pompoenpitten in een keukenmachine en maal tot een grof kruim.

3

Snipper de helft van de knoflook en snijd het rode pepertje fijn.

4

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper 2 minuten.

5

Voeg de broodkruim toe en bak 5-10 minuten tot het kruim zeer knapperig is. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

6

Verwijder de harde kern van de savooiekool en snijd de bladeren in reepjes.

7

Snipper de ui en overgebleven knoflook.

8

Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en resterende knoflook tot de ui glazig is.

10

Voeg de tijmblaadjes en kool toe en roerbak 1 minuut.

11

Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, dek de pan af en laat de kool in 10 minuten zacht en beetgaar worden. Het meeste vocht zal dan verdwenen zijn. Je houdt precies genoeg over om de pasta van een glanzend laagje te voorzien.

12

Giet de pasta af, schep de pasta voorzichtig door de kool en breng op smaak.

13

Schep de pasta op borden, verdeel de geitenkaas erover en bestrooi met de pangrattato. Serveer direct.

Misschien ook leuk om te maken

Geen reacties

Plaats je reactie