Pasta met savooiekool en pittige pompoenpit pangrattato

2 november 2017 (Laatst bijgewerkt: 7 januari 2023)
Pasta met savooiekool en pittige pompoenpit pangrattato. Een heerlijk, gezond en vegetarisch recept voor een doordeweekse maaltijd.

Pasta met savooiekool en pittige pompoenpit pangrattato

Een heerlijk vegetarisch pasta recept deze pasta met savooiekool en pittige pompoenpit pangrattato. Een verrassend recept met de prachtige savooiekool of ook wel groene kool genaamd.

In zuid Italië wordt pangrattato vaak over de pasta gestrooid, in plaats van Parmezaanse kaas. Het wordt ook wel Parmezaanse kaas voor de armen genoemd. Pangrattato betekent eigenlijk niet meer dan gemalen brood. Ik vind het in ieder geval erg lekker, zeker deze pittige variant van pompoenpit pangrattato. Met deze week savooiekool (ook wel groene kool genoemd) in het biologisch groentenpakket heb ik deze pasta met savooiekool en pittige pompoenpit pangrattato gemaakt. Naar recept van Barry en Vivian. Een verrassende combinatie, pasta met kool, maar zeker aan te raden. Een gezond en makkelijk recept wat je op een doordeweekse dag snel op tafel hebt.

Hoe maak je pangrattato?

Voor het maken van de pittige pangrattato voor bij de pasta met savooiekool rooster je eerst het brood alvorens je het fijn maalt in een keukenmachine zoals deze. Heb je nou gene keukenmachine? Gebruik dan een heel scherp mes zoals deze, maar zorg dat die wel goed scherp is.

Vegetarische recepten met savooiekool of groene kool

Ben je na het maken van deze pasta met savooiekool op zoek naar meer recepten met savooiekool of groene kool? Probeer ook eens deze ovenschotel met savooiekool en gehakt of deze vegetarische gevulde koolrolletjes.

Pasta met savooiekool en pittige pompoenpit pangrattato, groenten, biologisch, vegetarisch, groentenabonnement, aan tafel bij anna, seizoensgroenten, biologisch

Pasta met savooiekool en pittige pompoenpit pangrattato

Anna Kaptein
Een heerlijk vegetarisch pasta recept deze pasta met savooiekool en pittige pompoenpit pangrattato. Een verrassend recept met de prachtige savooiekool of ook wel groene kool genaamd.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 500 gram savooiekool
  • 150-200 gram speltpasta
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 stuk ui
  • 5 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm of 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 stuk rode peper
  • 1 stuk oude bruine boterham
  • 2 eetlepel pompoenpitten
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • zout en peper

Instructies
 

  • Begin met het maken van de pittige pompoenpit-pangrattato, oftewel gebakken broodkruim, maar dan net een beetje leuker.
  • Plaats hiervoor je oude boterham en pompoenpitten in een keukenmachine en maal tot een grof kruim.
  • Snipper de helft van de knoflook en snijd het rode pepertje fijn.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper 2 minuten.
  • Voeg de broodkruim toe en bak 5-10 minuten tot het kruim zeer knapperig is. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  • Verwijder de harde kern van de savooiekool en snijd de bladeren in reepjes.
  • Snipper de ui en overgebleven knoflook.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en resterende knoflook tot de ui glazig is.
  • Voeg de tijmblaadjes en kool toe en roerbak 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, dek de pan af en laat de kool in 10 minuten zacht en beetgaar worden. Het meeste vocht zal dan verdwenen zijn. Je houdt precies genoeg over om de pasta van een glanzend laagje te voorzien.
  • Giet de pasta af, schep de pasta voorzichtig door de kool en breng op smaak.
  • Schep de pasta met savooienkool op borden, verdeel de geitenkaas erover en bestrooi met de pangrattato. Serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.